Poliester Grupa Poliester Cevi Srpski English
O nama Proizvodi Tehnologije Reference Kvalitet Kontakt

RTM postupkom dobijaju se glatke unutrašnje i spoljne površine. Ovim postupkom se izrađuju branici, nogostupi, blatobrani, defektori i drugi proizvodi.

Ručnom preradom poliestera (laminiranje staklenih vlakana nezasićenim poliesterskim smolama u otvorenim kalupima-alatima) se izrađuju haube motora, kutije akumulatora, maske hladnjaka, branici i drugo.

Presovanjem preprega (kompozitna mešavina poliester smole i staklenih vlakana) dobijaju se delovi glatkih površina, kao što su spojleri, kalote sedišta i slično.

Od meke poliuretan pene (PUR) izrađuju se delovi sedišta, nasloni za glavu kod sedišta, ležaji, podmetači i drugo.

Proizvodi od integralne pene ne zahtevaju dodatno tapaciranje jer imaju tvrdu koru na svojoj površini, pa su veoma primenljivi u automobilskoj industriji za ručice, držače mlaznice, profile, razete i druge delove.

Za izradu instrument tabli, obloga vrata, spojlera i sličnih delova koriste se ABS folije debljine od 0.8 do 1.2 m, u kombinaciji sa poliuretanskom penom.

Poluteške i teške pene se, zbog izvanrednih mehaničkih i termičkih osobina primenjuju u automobilskoj industriji i industriji građevinskih mašina. Od ovih materijala prave se izolacije motora, podova, kabina i drugo.

Presovanjem i injekciranjem termoplastike u zatvorenim alatima proizvode se razne kasete, obloge volana, okvir fara, zaštitnici, i mnogi drugi sitni delovi.