Poliester Grupa Poliester Cevi Srpski English
O nama Proizvodi Tehnologije Reference Kvalitet Kontakt
Poliester Priboj osnovan je 1962. godine u Priboju. Od male radionice, oslanjajuci se iskljucivo na sopstvene potencijale, Poliester se razvio u slozeno preduzece sa vise fabrika, prvog i najveceg proizvodjaca poliesterskih kompozita u bivsoj Jugoslaviji.

Odgovarajuci potrebama trzista, trendovima kao i potrebi da se sto bolje i efikasnije organizuje od Korporacije Poliester 2011.godine nastaje Poliester Grupa koja se proizvodno orjentise na proizvodnju protivgradnih raketa, cevi i tankova, delova za namensku, gradjevinsku industriju, delova za saobracajna sredstva, gradjevinarstvo, poljoprivredu, eletroprivredu...

U tom sastavu se Poliester Grupa odrzala sve do 2012.godine kada dolazi do nove funkcionalno organizacione podele prema najvise zastupljenim proizvodnim delatnostima kojom prilikom se zapravo osnivaju jos dva privredna subjekta Poliester Komponente d.o.o. Priboj i Poliester Cevi d.o.o. Priboj.

Poliester Komponente se tada opredeljuju za proizvodnju delova za autoindustriju. U vremenskom periodu koji je usledio Poliester Komponente uspevaju da odrze svoju poziciju u oblasti proizvodnje delova od poliestera za autoindustriju a u medjuvremenu postaju i jedan od najznacajnijih proizvodjaca poliestera u regionu. Ovo privredno drustvo danas svoje poslovne aktivnosti obavlja na povrsini od 12.000m2 u cetiri proizvodne hale i cetiri magacinska prostora pri tome primenjujući 20 razlicitih proizvodnih operacija.