Poliester Komponente Poliester Cevi Srpski English
O nama Proizvodi Tehnologije Reference Kvalitet Kontakt

Poliester Priboj je osnovan 1962. godine kao prvi i najveći proizvođač poliesterskih kompozita. Rana usmerenost na proizvode koji su podrazumevali primene novih tehnologija opredeli su brz rast preduzeća. Od male radionice, oslanjajući se isključivo na soptvene potencijale Poliester se razvio u složen sistem sa više fabrika.

Proizvodni program je pokrivao više oblasti, od prevoznih sredstava, sobraćaja, procesne industrije, građevinarstva, poljoprivrede, vodoprivrede, elektroprivrede, kao i namenske idustrije i proizvodnje protivgradnih raketa.

Poliester je uspešno preživeo tranziciju i recesiju 90-tih godina, opstajući na tržištu prvenstveno zbog posvećenosti potrebama potrošača uz stalno poboljšanje kvaliteta proizvoda i procesa a u isto vreme vodeći računa o svojim ljudskim resursima.

Krajem 90-tih preduzeće je konstituisano kao akcionarsko društvo, dok je u toku 2000-tih izvršena potpuna privatizacija i promena pravne forme iz akcionarskog u deoničko društvo.

Odgovarajući potrebama tržišta, trendovima kao i potrebi da se što bolje i efikasnije organizuje nekadašnja Korporacija Poliester vrši promenu imena u Poliester Grupa, rebrendira svoj logotip i vizuelni identiet.

Nakon toga u cilju funkcionalne podele svog proizvodnog programa Poliester se organizuje kao tri posebna pravna identiteta tj. društva:

Poliester Grupa - Proizvodnja protivgradnih raketa, namenskih i kompozitnih proizvoda
Poliester Komponente - Proizvodnja auto delova
Poliester Cevi - Proizvodnja cevi